Press Release MONO JAPAN 2022

Campagnebeeld door Johan Kleinjan

 

PRESS RELEASE 
15 augustus 2022

MONO Japan is terug - op nieuwe locatie LOODS 6, Amsterdam!
De verkoopbeurs MONO JAPAN is in 2022 dé plek voor de meest verfijnde Japanse producten. Die worden gepresenteerd door de makers, ontwerpers, en ambachtslieden zelf. Dit jaar zijn er extra veel workshops. Daarin demonstreren de Japanse specialisten hun technieken voor het werken met natuurlijke materialen zoals textiel, aardewerk, en bamboe. Nieuw in 2022 is dat MONO JAPAN ook een dubbele expo houdt met werk van Japanse kunstenaars en Dutch designers. Ook niet onbelangrijk: er zijn meer verschillende soorten Japans eten te krijgen dan tijdens eerdere edities. MONO JAPAN opent op donderdag 1 september, op de nieuwe locatie LOODS 6, KNSM-eiland, Amsterdam.

 
(foto links: HARADASHOKUDO, rechts: C&)

Tijdens de diverse workshops leren deelnemers over Japanse materialen en technieken, terwijl ze zelf een product maken zoals een theekom of een bamboe theeschep. Voorwerpen die gebruikt worden bij de theeceremonie zijn sterk vertegenwoordigd dit jaar. Maar er is bijvoorbeeld ook een workshop over het bereiden van gefermenteerd voedsel met veel umami - de inmiddels beroemde hartige smaak. Voor de workshops is inschrijving vereist. Behalve de workshops zijn er gedurende de reguliere openingsdagen op 2, 3, en 4 september ook diverse lezingen en presentaties, die vrij te bezoeken zijn.


(foto links: Haruka Matsuo, rechts: Yumiko Yoneda)


Zo heeft MONO JAPAN zichzelf heruitgevonden, na twee jaar waarin het organiseren van dit internationale evenement niet mogelijk was. De keuze voor de nieuwe locatie LOODS 6 maakt een overzichtelijkere indeling mogelijk dan voorheen in het Lloyd Hotel Amsterdam. Dat geldt speciaal voor de expo. Japanse kunstenaars presenteren hun werken die geïnspireerd zijn door traditioneel handgemaakt papier (washi). Anderzijds tonen Dutch designers de resultaten van hun periodes als Artist in Residence bij Japanse ambachtsbedrijven. Deze uitwisselingen werden georganiseerd door de Stichting MONO JAPAN, met steun van het Stimuleringsfonds, en van de Nederlandse Ambassade in Japan.

Daarmee belooft MONO JAPAN 2022 weer een cultureel evenement te worden vol inspiratie!

 

MONO JAPAN - Japanese craft and design

Datum: vrijdag 2 tot en met zondag 4 September 2022 (opening voor pers en genodigden op donderdag 1 september)
Openingstijden: van 11 uur tot 19 uur
Locatie: LOODS6, KNSM-Laan 289, 1019 LB Amsterdam
Website l Facebook l instagram l YouTube

Press kit 
Contact: Emiko Chujo, info@monojapan.nl